A la nostra església el pastor desenvolupa principalment quatre funcions:
1 – Presidir les reunions
2 – Representar a l’església
3 – Predicació i ensenyança
4 – Conselleria pastoral
En això li ajuda un grup de diaques elegits pels membres de l’església.
Al llarg d’aquests anys, la nostra església ha tingut els següents pastors:
Federico Dixon Jones
Fou un missioner anglès que juntament amb el seu compatriota Enrique Payne van evangelitzar per terres de Lleida i Aragó els darrers anys del segle XIX. Dixon era sostingut per una missió de les Assemblees de Germans de Sussex (Anglaterra).
A Barcelona va llogar un entresòl al carrer Blasco de Garay (en el barri del Poble Sec) pels anys 1930 i va ser el pastor de la congregació que es reunia allà. A més, va treballar com a colportor repartint bíblies i literatura evangèlica, però quan començà la Guerra Civil li van requisar el “cotxe bíblic” que feia servir per convertir-lo en ambulància.
Fermín Roca
Havia estat ancià a Blasco de Garay. Durant el seu pastorat li va acompanyar el jove Daniel López, que arribaria també a ser pastor.
Daniel López
Nascut en Águilas (Múrcia). Es va casar amb Mercedes Gómez i van tenir dos fills i una filla.
Al 1942 va prendre el pastorat fins a 1970. Durant el seu ministeri va acollir i donar ànims per servir al Senyor a alguns joves que després arribaren a ser pastors, com a Miguel García García (Església de la Torrassa a L’Hospitalet) i Antonio Martínez Conesa (Església de passatge Gaiolà a Barcelona).
Fou un dels membres constituents de l’Associació de Ministres de l’Evangeli de Catalunya (AMEC) el 9 de febrer de 1956 i vocal en diverses ocasions.
També fou un dels pastors fundadors de la Federación de Iglesias Evangélicas Independientes de España (FIEIDE). Nou esglésies es van unir en un acte celebrat a la nostra església al gener de 1957. Avui aquesta Federació està constituïda per 77 esglésies i un total de 100 llocs de culte en 11 comunitats autònomes.
Más información sobre la FIEIDE en: http://www.fieide.org
A Daniel López li va substituir en el pastorat el seu fill Pedro.
Pedro López
Nascut a Barcelona el 25 d’agost de 1933, va viure la seva infantesa en plena Guerra Civil. Va alternar els seus estudis escolars amb els del Conservatori Municipal de Música.
En la seva joventut es va dedicar al ministeri de la música. Als 14 anys va organitzar a l’església una coral, que va dirigir durant molts anys. Als 17, formà el quartet “Voces de Júbilo” junt amb el seu germà José i els seus cosins Pedro i Antonio, i també el “Grupo Avivamiento”.
El 8 de desembre de 1956 va casar amb Anita Vaquer, amb qui va tenir dos fills i una filla.
Ha col·laborat amb diverses entitats evangèliques. El 17 de gener de 1961 va ingressar a l’Associació de Ministres de l’Evangeli de Catalunya (AMEC). També va presidir el Consell Rector de la Residència per Ancians de la FIEIDE, a Reus.
En 1970 va substituir al seu pare al capdavant de la congregació.
Benjamí López
En arribar l’edat de jubilació del pastor Pedro López, l’església va triar al seu nebot Benjamí com a copastor (març de 2005). Uns anys després (octubre de 2013), l’església el va nomenar pastor titular.
Benjamí López es Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Professor de Geografia i Història en instituts. Forma part del cos docent del Centre Evangèlic d’Estudis Bíblics (CEEB). Membre de l’Associació de Ministres de l’Evangeli de Catalunya (AMEC).
Està casat amb Adriana Maldonado i tenen tres fills.